Skip to content

Tips til utstyr til påskefjellet

Det nærmer seg påsketider, og for mange av oss betyr det fri, ski, kvikklunsj, snø og hyttetur. Vi er flinke til å tenke på riktig utstyr og varme klær til oss selv når vi skal på påskefjellet. Men hva med vår beste venn? Har vi med riktig utstyr til den også? Under følger noen råd til hva som kan være lurt å ha med når man skal på fjellet i påska.

  1.         Dekken: Kuldeskader oppstår når det blir skikkelig kaldt. Vi snakker om frostskader, nedkjøling og i verste fall koldbrann. Det kan derfor være lurt å bruke et dekken og potesokker på hunden hvis det er veldig kaldt ute eller dersom man har en pause hvor hunden blir liggende/stående stille.

Hvor mye hunden fryser avhenger selvfølgelig av hvordan pels den har, om den har underpels eller ikke og om den er blitt vår/fuktig. Hundens alder er også avgjørende for om den bør bruke dekken eller ikke. Eldre hunder kan ha vondt i leddene sine og har derfor godt av et varmedekken når de er ute i kulda. Videre kan det også være lurt å bruke et varmt dekken på den nye valpen, da pelsen her ikke isolerer så godt ennå.

  1.         Potesokker/potesalve: Potene er i kontakt med underlaget hele tiden, og for å beskytte potene mot kulde kan det være lurt å bruke en potesokk på hunden.  Ikke bare holder den poten varm, men den hindrer også at potene blir våte, noe som igjen fører til at de blir kalde. Potesokken hindre også små kutt og såre puter dersom hunden løper på hard snø.Dersom man ikke har potesokker kan potesalve være lurt å ha med på påskefjellet. Denne beskytter ikke poten like godt som en sokk, men virker beskyttende med tanke på små rifter og sårhet som kan oppstå når hunden løper på snøen.
  2.         Solbriller: Som oss mennesker er solen på den hvite snøen også svært sjenerende for hunden, og kan føre til snøblindhet. Det sterke lyset gjør hornhinnen tørr og sår, og de blir blendet. En tommelfingerregel er at dersom du må bruke solbriller pga den generende solen, bør hunden din også bruker solbriller. Forskjellige typer finnes hos veterinær og i dyrebutikk, og det er viktig å venne hunden til å bruke de.
  3.         Trekksele: Dersom man skal gå på ski med hunden er det viktig at den har på seg en riktig trekksele.  Bruk av feil seler kan føre til feilbelastning og skader i forbindelse med dette. Seler brukt til trekk har et trekkpunkt som ligger langt bak på ryggen. Dette gjør at selen sitter godt, gir bevegelsesfrihet og frie luftveier.

Horten Dyreklinikk og Go’ Boksen ønsker med dette alle en riktig god påske.